Nové udržitelné materiály - Tencel a Sorona

Svět pomalé a udržitelné módy se neustále posouvá dopředu, a tak i my přicházíme s novinkami - tentokrát s novými materiály. Volba co nejudržitelnějších druhů látek je pro nás v Ariette jednou z hlavních hodnot, a tak máme radost, že jsme objevili skvělé dodavatele Tencelu a Sorony.

Tencel je poslední dobou hvězdou mezi udržitelnými materiály, a není se čemu divit. Jeho vlastnosti naprosto uchvátily i nás - je neuvěřitelně příjemný na dotek, v létě chladí, v zimě hřeje, odvádí vlhkost, taky zamezuje tvorbě bakterií, které mohou způsobovat zápach. 

Navíc je jeho výroba šetrná k životnímu prostředí - vlákna se vyrábí pouze ze dřeva, což mimo jiné znamená, že je Tencel v přírodě rozložitelný. Taky Vám připadá, že je to dokonalý materiál? Nám ano! A tak se můžete těšit na naše kousky z Tencelu, zatím u nás najdete šaty Laura.

Oproti Tencelu je Sorona zatím méně známým materiálem, ale podobně skvělým. Sorona se vyrábí biochemickou fermentací z obnovitelných zdrojů. Tímto k přírodě šetrným procesem vzniká měkký a rychleschnoucí materiál. Oblečení ze Sorony je mírně elastické, odolné a velmi příjemné na nošení. V naší kolekci již brzy najdete kraťasy s velkou příměsí Sorony.